Palmsprinten 2017

Trelleborg i Trim är en samling lopp med syfte att få fler Trelleborgare aktiva. Ett kul koncept som är inne på sitt andra år. Detta årets första lopp var en orienteringstävling ute i Gislöv som OK Kontinenten arrangerade.

Målet är att jag och familjen genomför minst tre evenemang under året (kravet för att få vara med i utlottningen av vinster). Palmsprinten låg först i kalendern och tröskeln för en löpare att pröva på orientering är ju ganska låg. Så det var bara att packa in familjen i bilen och bege sig till Gislöv. Bra väder och långt mycket större evenemang än jag trott. Palmsprinten var bara ett av flera orienteringslopp vilket gjorde det hela väldigt kul. Man fick liksom hänga lite med de salta orienterarna. För de är salta. Många riktigt bra löpare har en bakgrund som orienterare. Något med löpsteget (höga lyft för att inte snava), tempoändringarna och uthålligheten som optimeras när man springer i spenaten skulle jag tro.

Så stort, bra och ytterst välarrangerat arrangemang. Bra jobbat OK Kontinenten!

Rundan för vår del landade på 5 km. Vi började springa direkt vi fått taggarna (?) ner till tävlingsstarten. Självklart helt onödigt, men kan man gå kan man springa. Har passerat och sprungit i Gislöv ganska många gånger så stenkoll på alla stigar, gator och cykelvägar. Men det är ändå utmanande med kartan. För man skall följa någon annans ide på en runda. En runda som man inte känner till innan starten och som man löpande (bokstavligt och bildligt talat) måste processa. Kul och annorlunda sätt att springa på helt enkelt.

Tycker Palmsprinten vinnaren, Christer Hallgren, sammanfattar loppet på ett bra sätt när jag nämnde att det var kul att testa orientering:

Ja, det var lattjo lajbans! Lagom långt också

Är helt enig med Christer.

 

Starten gick nästan nere vi havet lite öster om hamnen i Gislöv.

 

Det var öppen starttid. Så man kunde starta när man ville mellan 09:45 och 11:30. Vi var sista personerna ut i vår startgrupp. Så ingen som sprang om men vi såg en hel del andra löpare i och med att kontrollerna är utplacerade lite här och där.

 

Nummber 212 på väg in till kontroll 4 (?).

 

I och med att det gick olika lopp var där en hel del kontroller som man inte skulle stämpla. Viktigt att vara noggrann.

 

Passande med en palm i samband med upploppet.