Flanagan’s Run

Till skillnad från de andra löpböckerna jag läst är Flanagan’s Run skönlitterär. Detta är en berättelse om en tävling som går från Los Angeles till New York i början av 30-talet. En färgrik episk berättelse med den dagliga löpningen på runt 50 miles som grund för fantastiska och underhållande upptåg. Loppet stöter på en rad framgångar och motgångar som inte sällan på ett eller annat sätt får en upplösning med hjälp av vadslagning. Just vadslagningsdelarna blir lite krystade för min del men detta övervägs av de vackra och ganska träffsäkra beskrivningarna med tjusningen i löpandets eviga malande.

Berättelsen svänger dessutom inom en del historiska händelser som är roliga och det är en hel del djupgående och intressanta delar som beskriver den moderna historien runt maratondistansen. Detta berättat på ett underhållande sätt som passar in i berättelsen. Helt enkelt en vacker historia som på något sätt fördjupar min fascination för denna magiska distans. Helt klart en bok jag kan rekommendera för de lata dagarna. Dagar när man man inte orkar springa men ändå vill ha sin dos av magin, maraton magin.

Ett stort tack till Gael Joly som tipsade om boken för ett par månader sedan. Gael är initiativtagaren till ett av Skånes bästa lopp, nämligen Österlen Spring Trail som vi verkligen kan rekommendera.

Titel: Flanagan’s Run
Författare: Tom McNab
ISBN: 9781908737717 (bok) och 9781522633471 (CD)

Ps. Detta är min första ljudbok faktiskt och inte helt nöjd med formatet. Det är effektivt men ger inte samma upplevelse som att läsa själv. Ds.