Sydkusten Ultra – 12 november 2016

La ut följande fundering i Facebook gruppen ”Trelleborg Trail/Ultrarunner TTU”.

Funderar lite på att springa från fyren i Falsterbo till hamnen i Ystad (eller andra hållet) en lördag i mitten av november. Inget bestämt men lyfter tanken om där är fler som skulle kunna tänka sig att hänga på.
Rundan landar väl på ca. 8 mil.

Lite som att godisregn för barn alltså. Tog inte lång tid innan datum var bestämt och ett gäng mer eller mindre galna löpare anmält intresse.

Sträckan ser ut att bli drygt 75 km när man mappar ut den på en karta. Tror vi är överens om att springa motsatt håll (enklare att ta sig till Ystad än Falsterbo tidigt en lördagmorgon). Dvs. vi startar på morgonen i Ystad och springer västerut. Garanterat motvind och solen i ryggen. Låter fel så kanske bör värdera att falla tillbaka på originalplanen.

Vi startar klockan 09:00 på lördag morgon den 12 november.

Vill du hänga på? Välkommen, du hittar eventet på Facebook! Som vanligt är du välkommen även om du inte kör hela distansen. Följ med en eller ett par kilometer när det passar dig!

Har du konto på MapMyRun kan man ladda ner GPX fil här – Sydkusten Ultra.
Har även skapat en tids Excel fil där varje löpare kan lägga in sina egna tidsestimat – XLS. På följande länk hittar ni förslag på vätskestationer – PDF (notera att det är upp till var och en att fixa eventuella vätske- supportstationer längst sträckan).

Vi är ett par stycken som skall försöka hålla 6 min/km tempo. Vi får se hur länge det håller, men ni kan följa oss på följande länk – RunnersApp.

Där går en buss från Trelleborg 07:30 som är i Ystad 08:34 för de som önskar ta buss. Från Malmö kan man ta Pågatåget 07:26 och som är inne i Ystad 08:28.

IMG_7314