Växjö Marathon 2016

Hört att detta skulle vara ett snabbt lopp. Åtta varv på platt bana med två vätskestationer per varv. Lite tråkigt berättar en löpkompis. Det tråkiga är den förutsägbarhet jag är ute efter. Åtta varv kvar, sju varv kvar, sex varv kvar. Helt plötsligt är det bara tre varv kvar. Sista milen känns inte så tung när det bara är två varv kvar.

Kallt och lite regn. Men loppet var precis så snabbt som jag hoppades på och funktionärerna var i toppklass. Kul att kunna varva andra löpare och höra deras pepp när man passerade. Lika kul var det när topplöparna passerade och man kunde peppa dem. Ett lopp där man aldrig sprang själv och många stabila och erfarna löpare bland de startande.

Detta är definitivt ett lopp vi kan rekommendera om du vill springa en snabb mara. Det är avskalat, enkelt och allt fokus ligger på löpningen. Inga artister eller DJ´s som spelar eller annan underhållning. 42 195 meter ren löpning med ett gäng andra löpare. Inget fel med underhållning, men här har man hittat en renhet som definitivt fyller en viktig plats i dagens täta lopp kalender.

img_7533
Ett par hundra löpare gör sig redo för starten.

 

img_7528
En blöt höstdag.

 

img_7531
Fantastiska färger!

 


Hemsida: http://vaxjomarathon.se/
Bansträckningen: Åtta varv runt Växjösjön
Årstid:
Höst
Månad: oktober
Betyg: 7 Sydkusten fyrar

Starten
Pre-race
Det var ganska dålig information innan loppet. Men väl på plats gick allt snabbt och den familjära och trevliga stämningen gjorde att allt gick fint. Men varit fint för mina nerver med ett löp PM dagarna innan loppet.
Loppet
Pre-race
Ingen trafik. Bra underlag. Otroligt trevliga funktionärer.
Målet
Pre-race
Det är ett litet lopp så lugnt och fint när man kommer i mål. Varvningsvätskestationen ligger i samband med målgång. Så många som efter loppet tog sig en extra fika där. Kanske inte så roligt för de som har ett par varv kvar, men otroligt värdefullt när man själv äntligen får sluta springa.

Runner’s high: Funktionärerna och förutsägbarheten av banan.

Chafing: När kan jag tidigast hämta ut min BIB. Hur långt är det från BIB uthämtningen till starten?