Together we carried this stone from the Arctic sea to Paris

Run for your life var ett stafettlopp, anordnat av Riksteatern, genom norra Europa för att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid. Tusentals löpare deltog och Malmö Gerillalöpare fick äran att springa med stafettstenen de sista sju kilometerna i Sverige. I vanlig gerillaordning var alla välkomna och runt trettio löpare dök upp för att delta.

IMG_4841

Det hela började på Anna Lindhs plats med lite tal och information om klimatrelaterade saker. Vi var rätt laddade att komma igång och så snart TV-bilen dök upp gav vi oss iväg. Hela eventen livesändes på webben så vi sprang bakom en bil med kamera hela sträckan. Tempot var behagligt och som alltid är löpare lättsnackade och trevliga. Någon hade fixat facklor så det var få som missade oss på väg ut på Hyllie. Bilar tutade och hejade på.

IMG_4846

Efter en stund tog jag mig samman och frågade om jag fick bära stafettstenen. En sten man plockat på stranden vid norra ishavet och som skulle överlämnas i Paris på COP21. Var ganska stort att få vara en liten liten del i stenens resa. Man fick en känsla av hur mycket vi kan prestera om vi väljer att samarbeta.

IMG_4849

Innan vi hann bli varma i kläderna var vi framme. En kort, rolig och viktig löprunda.

Remember
We are not fighting for nature
We are nature defending itself