Hitta hem!

Den första augusti startade Olle Svalander, som sprang Sydkusten Marathon i våras, en ovanligt lång löprunda. En löprunda som skulle ta honom från Timrå norr om Sundsvall till sitt hem på Söderslätt. Distansen är i runda slängar 42 maraton! 42 är förutom meningen med livet även antalet år som Västsahara varit ockuperat av Marocko. Ett bortglömt område med många problem och stora utmaningar. Genom sitt löp-projekt vill Olle lyfta situationen i området samtidigt som han samlar in pengar till skolbarn i ett flyktingläger som heter Smara.

Chattade med Olle i förmiddags (18 sep), han är på väg över Hallandsåsen och räknar med att vara i Malmö på söndag (24 sep). Om han siktar på att ta sista sträckan från Malmö hem mot Trelleborg på måndag, tisdag eller onsdag så skall jag försöka springa med. Skulle vara kul om fler vill hänga på hela eller delar av vägen! Hör i så fall av dig så jag kan hålla alla uppdaterade om exakt tid och plats.

Självklart kan man springa med och få ett par kilometer i benen men jag tänker pynta in ett par hundra till stöd för insamlingen till skolbarnen i Västsahara. Tycker du det låter bra så kan ni betala in valfri summa på PG 900397-1 eller Swish: 123 900 39 71. Märk din inbetalning med ”Hitta Hem”.

Är övertygad om att det kommer bli en intressant löprunda.

Vill ni läsa mer om insamlingen klicka här.

Pengarna samlas in och administreras av Emmaus Stockholm som sedan länge har en väl fungerande verksamhet i flyktinglägren. Emmaus kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.