Svedala – Trelleborg (SL2)

En blöt sensommarmorgon tog jag första bussen till Svedala. Målet var att springa längst Skåneleden hem till Trelleborg (delar av SL 2). Steg av bussen, kollade utrustning, kontrollerade skorna och startade Runkeeper.

Även om Svedala växer söderöver lämnar man tätorten redan efter en kilometer. Efter två kilometer passerar man väg 108 och man springer mot Ugglarp. Väldigt fin del av rundan där man springer längst en höjd och underlaget skiftar från asfalt till grusväg. Efter sex kilometer svänger man rakt söderöver och man får kämpa sig över det böljande landskapet öster om Minnesberg. Drygt åtta kilometer in och man passerar väg 101.

Nu är man på rätt sida Landsvägen och vid nio kilometer passerar man vackra Fru Alstad (det är en by, inte en kvinna) och man får återigen ett par kilometer på asfalt. Efter en stund passerar man Ullahills Magasin och har man tur kan man skymta havet längre söderöver. Fortsätter mot Gislöv men svänger av höger vid 15 kilometer med sikta att komma ut till Gyllevägen. Svänger mycket snart igen av för att springa Mellanköpingevägen så att man kommer in bakifrån till Kyrkoköpinge. Nu är man mer eller mindre i Trelleborg och även om leden är markerad kan det vara lite svårt att följa den helt. Men målet är nya parken vid Kontinentplan. Där i korsningen börjar Sverigeleden och SL2 slutar.

En runda på drygt 22 km. Varierande, vacker och trevlig runda.

Se rundan:
Relive
Runkeeper