Löparpoddar

Här kommer en lista med ett par löprelaterade poddar som jag verkligen tycker om. De är inte listade i någon speciell ordning.

Elitpodden – Run hard

Gillar denna för att den är lite grabbig. Grabbig på ett bra sätt. Träningssnack som gärna är lite raljant och spetsigt. Men samtidigt kul, underhållande och alltid med respekt mot de som presterar. Bra intervjuer och alltid kul bashing av gymkulturen.
Lyssna här

Maratonpodden

Troligtvis den podd jag prenumererat på längst. Petra har utan tvekan haft de flesta och bästa svenska snorsportare i sin podd. Oftast ligger avsnitten på runt timmen och inte sällan avslutas det med ett kortare inlägg kopplat till aktuell sponsor. Avsnitten med Kjell-Erik Ståhl (#58), Rune Larsson (#35) och Emelie Forsberg (#107) sticker ut som favoriter. Men kan även rekommendera t.ex. Stephan Wilson (#105), Annie Lööf (#77).
Lyssna här

Maratonlabbet

Denna fick jag tips om så sent som för ett par veckor sedan, tack Jesper, och egentligen därför jag tänkte det kunde vara värt att skriva en post om poddar. Vad har jag mer missat? Podden handlar om två killar som skall pressa sig till sub3 på maran. Fördelen med löpning är att man oftast kan relatera till samma kamp och har liknande utmaningar oavsett om man siktar på sub3, sub4 eller sub5. En hobbypodd som producerats på ett ytterst professionellt sätt där man är väl inläst på de olika ämnena och inte sällan har en väldigt duktig gäst. Detta är spot on för alla oss som springer maraton.
Lyssna här

Prestera Mer

En podd där man primärt snackar näring, energi och tillskott för alla oss som håller på med uthållighetssporter. Ibland kan Tommy och Simon snöa in men snart är de tillbaka på banan och leverera guldkorn från alla vetenskapliga artiklar de gått igenom. Bra och intressant podd.
Lyssna här

Athletes Unfiltered – Strava Podcast

Enda icke svenska podden på listan. Skulle gärna ha fler på engelska men tycker inte jag hittat någon annan bra ännu. Har du några tips, varför är de bra?

Oavsett, detta är en ganska ny podd från Strava och gillar hur de lyfter olika människor för att motivera oss andra. Ganska amerikansk i sitt upplägg men ändå värd att lyssna på. Inte sällan sätter det ens egna träningspriviligerade situation i perspektiv. För i grunden är inget viktigare än att man får springa frisk. Ibland glömmer man det.
Lyssna här

Dumma Människor

En podd som på inget sätt har med löpning att göra. Kanske, på sätt och vis, i vart fall för mig. Av okänd anledning kom jag med i en löpgrupp på Facebook där medlemmarna planerade resa till Berlin 2012. Detta var innan jag börjat springa och jag tror den gruppen sådde maratonfröet hos mig. Det var ingen stor grupp och Björn var en av de som var med och motiverad.

Men tillbaka till podden. Tagit med den på min lista då jag inte sällan springer runt med ett fult flin när jag kämpar mig igenom långpassen och samtidigt lyssnar på Dumma Människor. Igenkänningsfaktorn på alla de vanliga misstag vi människor gör är hög. Intressant, lärorikt och underhållande! Helt klart en favorit.
Lyssna här