Sylvesterloppet Trelleborg 2015

6915 meter
6915 meter

Så var det dags för årets sista lopp, Sylvesterloppet. 32:a gången loppet körs och 357 löpare var redo att utmana den minst sagt hårda motvinden. Sista etappen i Trelleborgsklassikern. Trelleborgsklassikern som inspirerat under fem år och som varit en drivkraft för mig att hålla på hela året. Tack!

Drygt 300 krigare från Sparta? Nej, bara ett gäng löpare.
Drygt 300 krigare från Sparta? Nej, bara ett gäng löpare.

Motvinden var grym och det var kallt. Men humöret var som vanligt på topp i leden och där var hyfsat med publik längst loppet. Som vanligt kul att springa loppet och ett bra sätt att avsluta året på.

Trelleborgs Allehanda intervjuar trean (?). Bakom står ettan och böjd står tvåan.
Trelleborgs Allehanda intervjuar tvåan (?). Bakom står ettan.

 

Gott!
Gott!

Tack IFK Trelleborg Friidrott för ett fint lopp.
Tack IFK Trelleborg Friidrott, Sydkustloppet och Trelleborgs Allehanda för klassikern.


Hemsida: IFK Trelleborg
Bansträckningen: Från Albäcksskogen till Dalköpingeån
Årstid:
Vinter
Månad: December
Betyg: 8 Sydkusten fyrar

Starten
Pre-race
Tror det var tänkt att starta loppet med en nyårsraket. Men blåsten satte effektivt stopp för det. Som vanligt lite trångt och bökigt i starten. Men skogsstigen är där den är så egentligen helt onödigt att klaga.
Loppet
Pre-race
Sju kilometer i rak motvind på nyårsafton är nog det bästa sättet jag kan tänka mig att påbörja firandet. Härlig monoton raksträcka rakt igenom Trelleborg som man sprungit allt för många gånger. Men hemmaplan är bäst, så helt perfekt.
Målet
Pre-race
Du kommer i mål, går ner och får din medalj, tar en mugg med blåbärssoppa. Enkelt, avskalat och ren löpning.

Runner’s high: Sju kilometer är en härlig distans. Du kan blåsa på för fullt och slipper tänka taktik. Tre kilometer till och du måste gå ut lite lugnar för att hålla hela distansen.

Chafing: Sju kilometer är lite kort för oss maratonlöpare. Nästa år kanske jag skall värma upp mer. Det är inte optimalt att man nästan tillryggalagt halva loppet innan kroppen vaknar.