Ekotrail Österlen

För många av oss var Ekotrail Österlen årets första lopp. Fantastiskt väder och lika fantastisk miljö byggde förväntningarna inför start. Var lite av kosläppskänsla bland löparna innan starten och när skottet gick var vi många som satte av lite väl snabbt.

IMG_3410
Starten. Vi var alla laddade!

De första 3.5 km gick i en loop ut och tillbaka till slottet. Vackert och en bra början.
När vi kom tillbaka till Christinehof slott var fältet utdraget. Så när de smala stigarna ut på Skåneleden började var det i stort sett ingen trängsel. Smart att lägga banan så!

IMG_3415
Fina stigar

Längst Verkeåns slingrande vatten och fram till Hallamölla var det rent magiskt. Det var oväntat tungt och stundtals svårsprungit, men helt perfekt. Backigt på ett sätt som vi från Trelleborg inte är vana vid. Efter Hallamöllan svängde 12+km gänget hemåt och vi som hoppat på 21+km gick ut på en extra loop vidare ut i skogen. Fältet var ännu mer utdraget nu och man sprang relativt ensam långa sträckor. Men där var funktionärer på strategiska platser så man behövde aldrig vara orolig för att springa vilse.

IMG_3417
Vackraste delen var längst ån. Men då var jag antingen för trött eller terrängen för svår för att kunna fiska upp kameran.

Tog slut sista delen och fick sänka hastigheten. Kunde då njuta hyfsat de sista kilometerna tillbaka till slottet och målet.

Ett mycket bra lopp i en fantastisk miljö. Väl arrangerat!
En stor behållning var alla bekanta löpare som var på plats.

IMG_3419
Korv efter loppet. Gott och trevligt att ha servering efter så man kunde hänga och snacka löpning.
IMG_3423
Snygg och ovanlig medalj. Bra!

Häng på nästa år till ekotrail-osterlen.se!

1 idé beträffande “Ekotrail Österlen”

Kommentarer är stängda.